Nieuws

Record waterstofproductie met zonlicht

Armand van Wijck |
Chemie & Materiaalkunde, Energie

Het is onderzoekers van de Australische Monash University gelukt om met een energie-efficiëntie van 22,4 % waterstof te produceren met behulp van zonlicht.

Dit met een systeem van zonnecellen en nikkel als katalysator. Voor het elektrochemisch splitsen van water in waterstof werd voorheen vaak een edelmetaal zoals platina gebruikt. Niet alleen is deze katalysator veel duurder dan nikkel, de energie-efficiëntie bleef hierbij steken op 18%. Een doorbraak dus volgens de Australiërs, die er door de relatief lage productiekosten van overtuigd zijn dat hun systeem binnen enkele jaren zijn intrede zal doen in huishoudens en benzinestations.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven