Nieuws

Reserve satellieten op voorraad in magazijn-baan om de aarde

Het Amerikaanse SpaceX werkt met Starlink aan een netwerk van communicatiesatellieten voor wereldwijd, betaalbaar internet. Dit soort kleine satellieten zijn kwetsbaar en moeten snel vervangen worden bij defecten, zodat het internet niet lang uit de lucht is.

Amerikaanse onderzoekers stellen een methode voor om langdurig satelliettekort te voorkomen. Hun model lijkt op distributiesystemen van bijvoorbeeld UPS. De reserve satellieten worden hierbij in een aparte baan om de aarde gebracht. Gaat een satelliet kapot dan verlaat hij met zijn laatste brandstof zijn baan. De reserve satelliet zet zijn thruster aan en neemt de plek in. De aarde is in dit model de leverancier, de banen met reservesatellieten de magazijnen en de banen met werkende satellieten zijn de retailers. De onderzoekers pleiten voor logistieke optimalisatie rondom de aarde.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven