Nieuws

Ring voorkomt kapseizen

Mampaey Offshore Industries is uitgeroepen tot nummer één op de mkb Innovatie top honderd van Syntens en het blad Bizz. Het bedrijf ontwikkelde een ovale rails rond de stuurhut van een sleepboot, waardoor de sleephaak rondom de hut kan bewegen. De sleephaak beweegt zelf naar de meest geschikte hoek. Het vaste punt waaraan bij bestaande slepers de kabel is bevestigd, is daarmee verleden tijd. Gerard Mampaey licht de reden voor de ontwikkeling toe: ‘We kregen regelmatig te horen dat sleepboten, waarmee grote tankers aangemeerd worden, kapseisden.’ 

Doordat de sleephaak over de rails schuift, kan de sleepboot zijn boeg altijd in de golfrichting houden, zodat het schip in zwaar weer niet overspoeld wordt.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven