Nieuws

Robot bestuurt vliegtuig uit 1968

Gerald Schut |
Robotica & AI, Werktuigbouw

Vorige maand heeft voor het eerst een robot een bestaand vliegtuig fysiek bestuurd. Bij een twee uur durende test door het Amerikaanse Air Force Research Laboratory (AFRL) heeft ROBOpilot een Cessna uit 1968 weer netjes op de grond gezet in Utah.

In tegenstelling tot de gebruikelijk automatische piloot houdt ROBOpilot de stuurknuppel vast, bedient mechanisch pedalen en schakelaars, en leest optisch dashboardmeters af.

Het bedrijf DZYNE Technologies, dat de robot heeft ontwikkeld, stelt dat met deze technologie ieder bestaand toestel autonoom gemaakt kan worden. De robot kan in iedere cockpit gemonteerd worden en daarna weer verwijderd worden, zodat het toestel weer door een menselijk piloot bestuurd kan worden. De maker ziet vooral perspectief voor de robot bij vrachtvervoer, werk in gevaarlijke omgevingen en surveillance.

Deel deze pagina
Nozzman
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven