Nieuws

Robotshow in Nemo

Mischa Brendel |
Robotica & AI

Tot en met zes september presenteert Science Center Nemo de zomertentoonstelling ‘De Robot Show.’

Niet alleen laat de tentoonstelling verschillende robots in allerlei soorten en maten zien, maar ook zijn er workshops waarbij kinderen hun eigen robot kunnen bouwen en programmeren.

De tentoonstelling behandelt de evolutie van de robot, van het harnas uit de middeleeuwen tot en met de medische robots die artsen tegenwoordig bij operaties gebruiken. Daarnaast gaat Nemo in op de groeiende rol van robots in de maatschappij.

Iedere dinsdag- en vrijdagmiddag kunnen bezoekers een partij spelen tegen een schaakrobot, gemaakt door Hans Lammers van de UvA. De schaakrobot reageert op zijn tegenspeler en geeft adviezen om beter te spelen.

Op vier september is er een speciale avond met lezingen, demonstraties en een debat, georganiseerd door Nemo in samenwerking met het Rathenau Instituut. Het thema van deze avond is ‘Robots die voor ons zorgen en voor ons vechten.’ Een wetenschapper, een gebruiker en een ethicus bespreken de droom- en schrikbeelden voor de toekomst van de zorg en het leger. Bezoekers kunnen hierbij hun eigen vragen inbrengen en aan de discussie meedoen.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven