Royal HaskoningDHV bouwt geluidsarm datacentrum | Technisch Weekblad
Nieuws

Royal HaskoningDHV bouwt geluidsarm datacentrum

Een nieuw datacentrum van China Mobile International (CMI) in Frankfurt voldoet zowel overdag als 's nachts aan de strenge geluidslimieten door een technische oplossing van Royal HaskoningDHV. Het datacentrum van 6,8MW kan daardoor 24 uur per dag functioneren.

Rondom het pand heeft Royal HaskoningDHV eerst akoestische schermen als oplossing geplaatst. Dat zorgde echter voor een nieuwe uitdaging. De schermen verstoorden de efficiëntie van de koelsystemen doordat ze de luchtstroom verstoorden. Om het probleem op te lossen, wendde het bedrijf zich tot zijn specialisten in vloeistofdynamica.

"Vloeistofdynamisch onderzoek van luchtstromen in combinatie met windrichtingen en geluidsberekeningen stelde ons in staat om te onderzoeken wat er in elk gebied van het perceel gebeurde en hoe elk element van invloed was op de geluidsberekening”, zegt Jorge Moura, Royal HaskoningDHV resident director Duitsland.

"De impact van het geluid van elk apparaat werd op negen afzonderlijke locaties in de omgeving beoordeeld", vervolgt Moura. Met deze berekeningen lukte het Royal HaskoningDHV de apparatuur en geluidsschermen precies zo te plaatsen dat het datacentrum voldoe aan de regelgeving en koelingsvereisten.

Berekeningen die traditioneel voor bouwvergunningen worden gebruikt, waren niet gevoelig voldoende om deze oplossing te valideren. Daarom moest er een gespecialiseerd bedrijf worden gevonden voor goedkeuring van de regelgeving.

Tijdens de bouw optimaliseerde Royal HaskoningDHV ook de ruimte door verschillende specialisten te laten samenwerken en alle elementen te integreren. Het lukte hen daarmee de IT-capaciteit te vergroten de bouwkosten met ongeveer 10% te verlagen. Het datacentrum zal dienen als hub en als hostinglocatie voor bedrijven over de hele wereld.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!