Nieuws

Rusland ontwikkelt nucleaire torpedo

Al enkele jaren werkt Rusland aan een torpedo die deel moet gaan uitmaken van de nucleaire afschrikking.

Het wapen, dat de Amerikanen Kanyon noemen, krijgt een kernkop van 100 megaton, tweemaal zoveel als de grootste kernproef ooit gehoudenAls deze kop dicht bij de kust ontploft, ontstaat een tsunami die tot honderden kilometers landinwaarts reikt. 

De torpedo heeft een bereik van 10.000 km en een duikdiepte van 1.000 m. De snelheid bedraagt 100 km/h. Een kernreactor en stoomturbine leveren het vermogen. De Kanyon is circa 20 lang en 1,6 m in doorsnee. 

De reden om de Kanyon te ontwikkelen is de Russische angst dat Amerikaanse wapens tegen ballistische raketten effectief zullen zijn.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven