Nieuws

RWG-terminal aangesloten op spoor

Thomas van de Sandt |
Vervoer & Logistiek

De nieuwe Rotterdam World Gateway terminal op de Tweede Maasvlakte is aangesloten op het spoornet. Vorige week reed de eerste trein van de containerterminal naar Duisburg, Ludwigshafen en Frankfurt.

De RWG-terminal is een van de modernste containerterminals ter wereld. Het laden en lossen van de containers op de treinen is grotendeels geautomatiseerd met onder andere autonome robotvoertuigjes die de containers over het terrein vervoeren.

De terminal is al sinds 8 mei in gebruik, maar was tot op heden nog niet per spoor bereikbaar. ProRail is verantwoordelijk voor de aansluiting tussen het hoofdspoor en de terminal, de in- en uitrijprocedures van de goederentreinen en het onderhoud.

 

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven