Nieuws

Scooter met giga-batterij

Een elektrische scooter met een reikwijdte van 170 km en een maximum snelheid van 82 km/h? Dat is precies wat de Gogoro 3 van de Taiwanese scooterfabrikant Gogoro belooft. Gogoro gebruikt dezelfde batterijen als Tesla. In dit geval de 2170-batterijcellen van Panasonic die ook in de Tesla 3 zitten.

Die batterijen zijn ook nog razendsnel verwisselbaar, hoewel je je afvraagt wanneer dat met een dergelijke reikwijdte ooit nodig zou zijn. In Taiwan is de Gogoro 3 à $ 2555 gelanceerd in combinatie met een omvangrijk batterijwisselnetwerk. Het land telt duizend wisselstations waar met een abonnement een lege batterij volgens Gogoro in slechts 6 seconden te vervangen is door een volle. De voorwielen zijn met 14’’ iets groter dan de achterwielen (13’’). Met een maximumkoppel van 180 Nm kan de Gogoro 3 zich meten met 125 cc motorfietsen. Wanneer de Gogoro 3 naar Europa komt is onbekend.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven