Nieuws

Shell zet in op Fischer-Tropsch

Henk Tolsma |
Energie, Maritiem & Offshore

Shell en Nuon gaan samen bestuderen of het bij de kolenvergasser in Buggenum haalbaar is om het syngas van deze installatie om te zetten in schone diesel. De installatie van Nuon vergast momenteel steenkool gemengd met vijftien procent biomassa. Omzetting van het syngas in diesel zou moeten gebeuren in een door Shell ontwikkelde versie van het Fischer-Tropsch-proces.

Shell is op meerdere plaatsen in de wereld betrokken bij de omzetting van steenkool, biomassa en aardgas in schone dieselbrandstof met behulp van dit aangepaste FT-proces. Zowel in Australië als in China komen installaties die steenkool omzetten in vloeibare diesel (coal to liquids). In Duitsland levert Choren Industries, deels eigendom van Shell, eind dit jaar een fabriek op die biomassa omzet in schone diesel (biomass to liquids). En onlangs is in Maleisië de eerste spade in de grond gegaan voor een reusachtige fabriek die uit aardgas diesel maakt (gas to liquids).

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven