Nieuws

Smart grid voor tweehonderd huishoudens in Heerhugowaard

Thomas van de Sandt |
Energie, ICT & Industriële Automatisering, Onderzoek & R&D

In de duurzame wijk Stad van de Zon in Heerhugowaard is vorige week officieel een proef van start gegaan met tweehonderd huishoudens die zijn aangesloten op een slim elektriciteitsnet.

In de wijk wordt lokaal veel zonne-energie opgewekt. Dit levert een onregelmatig aanbod van duurzame elektriciteit op. Het systeem strijkt dit glad door vraag en aanbod van elektriciteit te voorspellen en de apparaten in huis op het juiste moment aan te schakelen. Daarvoor krijgen de huishoudens thuis ook ‘slimme apparaten’, zoals een elektrische boiler en een warmtepomp.

Naast de tweehonderd huishoudens nemen Alliander, Essent, IBM, ICT Automatisering, NRG031 en de Gemeente Heerhugowaard deel aan het project.

 

 

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven