Nieuws
windmolens

Sociale windmolens

Urgenda pleit voor sociale windmolens: windmolens neergezet door burgers waarbij de opbrengsten ten goede van de gemeenschap komen.

De organisatie Urgenda wil Nederland verduurzamen en richt zich nu op de provinciale verkiezingen in maart. In februari komt Urgenda daarom met een windkieswijzer, zodat mensen kunnen zien welke partijen het meest vriendelijke beleid voeren op het gebied van sociale windmolens.

Volgens Urgenda zijn de beleidsverschillen op het gebied van windenergieopwekking tussen de provincies groot: ‘In Noord-Holland en Friesland bijvoorbeeld is het huidige beleid niet voordelig voor sociale windmolens.’ Limburg, Noord-Brabant en Gelderland worden juist geprezen vanwege hun beleid.

Als voorbeeld van sociale windmolens noemt Urgenda twee windmolens in Waterland, op de dijk naar Marken. Deze door 550 coöperatieleden geplaatste molens leveren, naast een rendement voor de deelnemers, jaarlijks onder meer circa € 20.000 voor sportevenementen en buurtfeesten nabij de molen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven