Nieuws

SodM wil meer budget

Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) vraagt om een forse budgetverhoging van € 9 miljoen naar € 14 miljoen.

Met dit extra geld wil de organisatie nieuwe strategische veiligheidsanalyses, de vervanging van verouderde ict en de behandeling van steeds meer vergunningsaanvragen voor geothermie en gaswinning financieren. Dit blijkt uit het Jaarplan 2018.

De komende tijd wil het SodM onder meer extra onderzoek doen naar de veiligheid van verouderende installaties in de olie- en gasindustrie. Ook vergen cybercrime en CO2-oplsag extra aandacht. Tevens is extra personeel nodig voor het beantwoorden van de vele vragen van de Tweede Kamer, gemeenten en burgers over onder meer de veiligheid in Groningen. Minister van Financiën Wobke Hoekstra (CDA) zal uiterlijk 1 juni beslissen of het SodM de gevraagde budgetverhoging krijgt.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 1 proefnummer TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Naar boven