Nieuws

Speuren naar leven in het ijs

NASA heeft een digitale holografische microscoop ontwikkeld voor onderzoek naar leven op ijzige werelden, zoals de manen Europa (van Jupiter) en Enceladus (van Saturnus). Die herbergen uitgestrekte oceanen onder een dikke ijslaag.

De DHM is getest op drie locaties in Groenland en detecteerde daar eenvoudige levensvormen in het ijs zoals eukaryoten en prokaryoten. Het instrument kan ook video's leveren. Objecten die nog iets kleiner zijn dan 1 µm komen haarscherp in beeld. NASA overweegt het instrument te gebruiken voor een missie naar Europa die voor rond 2025 gepland is.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven