Nieuws

Stalen brug voor koning Arthur

Gerald Schut |
Bouw & Civiele Techniek

Aan de noordkust van het Britse Cornwall is het vermeende kasteel van koning Arthur voor het eerst sinds ruim drie eeuwen weer per brug bereikbaar. Hierdoor zijn de wachtrijen verdwenen bij het  steile pad naar Kasteel Tintagel dat zo smal was dat circulatie slechts in één richting mogelijk was.

Bijzonder aan de 57 m hoge door het Belgische architectenbureau Ney & Partners brug is dat de twee 34 m lange stalen brugdelen elkaar in het midden niet raken. Een ‘kloof’ van 4 cm maakt uitzetting van de constructie mogelijk. In de € 4,5 miljoen kostende brug is 47 ton staal verwerkt. De brug is bedekt met dezelfde soort leisteen die de vloeren van het kasteel van Arthur bekleedt.

Foto: David Levene

Foto: Jim Holden

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven