Nieuws

'Stopcontact' op zee

Dorine Schenk |
Energie, Maritiem & Offshore

Het transformatorstation platform Borssele Alpha, op de Noordzee voor de Zeeuwse kust, is klaar voor gebruik. Dit enorme gevaarte, ter grote van een flink appartementengebouw, gaat de stroom binnenhalen die opgewekt zal worden door de windparken Borssele 1 en 2 die volgend jaar in gebruik genomen worden.

De parken van het Deense energiebedrijf Ørsted bestaan samen uit 94 windturbines en gaan meer dan 700 MW leveren. Het ‘stopcontact op zee’ is onderdeel van het hoogspanningsnet van TenneT en is gebouwd in samenwerking met HSM Offshore BV. Borssele Alpha gaat de wisselstroom die de windparken zal produceren omzetten in gelijkstroom. Vervolgens wordt de stroom via twee dikke zeekabels naar een transformatorstation op het vaste land gebracht.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven