Nieuws

Storelectric wint NAM70 Challenge

Het idee van het Britse bedrijf Storelectric om energie op te slaan in samengedrukte lucht onder de grond, is verkozen als winnaar van de NAM70 Challenge.

De NAM organiseerde de competitie om groeibedrijven met innoverende ideeën over het opslaan van duurzame energie uit te dagen. Storelectric stelde de techniek ‘compressed air energy storage’ voor om wind- en zonne-energie op te slaan in zoutcavernes door de luchtdruk te verhogen. Bij het vrijlaten van de lucht ontstaat er een drukverschil waarmee energie is op te wekken. Zo is er energie beschikbaar wanneer de zon niet schijnt en het windstil is.

Storelectric ontving € 50.000 en zal in samenwerking met de NAM de techniek implementeren op bestaande locaties van de NAM.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven