Nieuws
Flakkeese spuisluis

Subsidie voor getijdenenergie

De nationale en de provinciale overheid in Zeeland dragen € 2,5 miljoen bij aan het Tidal Technology Center Grevelingendam bij de Flakkeese Spuisluis.

De testfaciliteit met drie testgoten, waarin vier turbines van 0,5 tot 1 MW vermogen geplaatst kunnen worden, moet de haalbaarheid aantonen van commerciële winning van getijdenenergie. Aan de westkant van de Grevelingen, in de Brouwersdam, zou een grote getijdencentrale moeten komen.

In juni vorig jaar stelde het ministerie van Economische Zaken € 25 miljoen beschikbaar voor Zeeland in een stroomversnelling, een programma voor duurzame energie en deltatechnologie. Daaruit komt ook een subsidie voor het Deltalab van onderwijsinstelling Scalda waar mbo-ers opgeleid worden voor werk in de offshore windparkindustrie. Alleen al het windpark Borssele zou goed zijn voor ‘honderden nieuwe banen’ in beheer en onderhoud.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven