Nieuws

Succesvolle test stemt Hydro Cruisers hoopvol

Erwin Boutsma |
Energie, Vervoer & Logistiek

Afgelopen zaterdag vond op het circuit van Zandvoort de eerste grote testdag plaats voor de Nederlandse deelnemers aan de Shell Eco Marathon, die tussen 11 en 13 mei plaatsvindt op het Franse Nogaro circuit. Ruim 250 studententeams (hts en tu) uit twintig landen nemen het in verschillende categorieën tegen elkaar op, waarbij niet snelheid maar zuinigheid de belangrijkste graadmeter is.

In de categorie Urban Concept doet het team Hydro Cruisers van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk Academie voor Engineering een gooi naar een podiumplaats met hun Sharky (zie foto). De wagen is gebouwd van composietmaterialen en rijdt op waterstof. ‘We knepen hem aanvankelijk, omdat we een waterstoflek hadden’, vertelt projectleider Christianne Thomas. ‘Gelukkig was het alleen een koppeling en konden we het eenvoudig repareren.’

De Sharky reed vervolgens drie probleemloze rondjes en kwam tot een gemiddeld verbruik van 1 op 275, omgerekend naar Euro 95. ‘Dat is nog niet genoeg’, vervolgt Thomas, ‘maar dit was vooral een motortest. Zo reden we onder andere met een zwaardere bestuurder dan degene die de race gaat rijden en hadden we het raam open.’ Ook de motor zal nog aanpassingen zal ondergaan. Zo komt er onder andere een betere regeleenheid, die beter overweg kan met de hoge voltages van de brandstofcel.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven