Nieuws

Supersnel printen met cellen

Met twee botsende vloeistofstromen, waarbij druppels ontstaan, is het mogelijk om sneller levende cellen in 3d-prints te verwerken. Dit hebben onderzoekers aan de Universiteit Twente ontdekt.  

De nieuwe techniek genaamd in-air microfluidics leidt kleine druppels vloeistof door de lucht en laat ze met elkaar botsen. De ene vloeistof vormt een schil om de andere vloeistof en stolt, waardoor er een sponsachtige structuur ontstaat. Door levende cellen in een vloeistof te vangen ontstaat er een 3d-structuur die erg lijkt op natuurlijk weefsel.  

Deze techniek is ongeveer 500 keer sneller dan klassieke microfluïdica waarbij de druppels door kanaaltjes worden geleid. De 3d-printtechniek is interessant voor toepassingen zoals weefselreparaties, omdat hij niet werkt met warmte of uv-licht, die schadelijk kunnen zijn voor cellen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven