Nieuws

SURFsara breidt Cartesius uit

Cartesius, de supercomputer van SURFsara, is uitgebreid met een Sequana-module van fabrikant Bull. De capaciteit neemt daardoor toe met 284 teraflops (rekenstappen per seconde).

De uitbreiding van Cartesius past in de filosofie van SURFsara om de supercomputer te zien als een dynamisch apparaat dat meegroeit met de vraag naar rekenkracht.

Omdat systemen steeds energiezuiniger worden, levert de bijna helemaal watergekoelde uitbreiding nu meer rekenkracht per kW vermogen. De Cartesius, die eerder dit jaar naar een nieuw gebouw verhuisde, gebruikt in vol bedrijf nu 900 kW.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven