Nieuws

Gadget: Tappen is het nieuwe typen

Het toetsenbord is verleden tijd met de TAP, een gadget waarmee je met één hand kunt typen door met je vingers te tikken op een willekeurige ondergrond: armleuning, koffiemok of je eigen been.

De TapStrap, een flexibel en zacht textiel dat je om je vingers schuift, meet met sensoren de bewegingen van je hand en stuurt deze via een bluetoothverbinding naar je telefoon, tablet of computer. Elke vinger vertegenwoordigt een klinker en medeklinkers typ je door met meerdere vingers gelijktijdig te tikken; hierdoor is het mogelijk om met één hand alle letters te typen. Het leren van dit typen zou slechts één uur duren met de TapGenius App: een game gebaseerd op geheugensteuntjes.

De TAP moet een uitkomst bieden voor slechtzienden en blinden omdat hij sneller, accurater en discreter is dan spraakgestuurde oplossingen. Ook een interactieve AR/VR-toepassing behoort tot de mogelijkheden. De makers testen nu de bèta-versie van het apparaat, dat waarschijnlijk eind 2016 in de winkel ligt.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 1 proefnummer TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 24 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven