Technisch probleem JWST | Technisch Weekblad
Nieuws
James Webb Space Telescope

Technisch probleem JWST

Tijdens een onafhankelijk onderzoek van de James Webb Space Telescope (JWST) van NASA zijn er enkele schroeven en sluitringen gevonden die naar alle waarschijnlijkheid afkomstig zijn van de ruimtetelescoop. Het gaat dan specifiek om de bescherming van het zonneschild en niet om de optische instrumenten.

Progammadirecteur Greg Robinson maakte hier melding van op 3 mei, tijdens een bijeenkomst van de National Academies’ Space Studies Board, zo meldt de website Spacenews. Hij zei dat het ‘geen verschrikkelijk nieuws’ was, maar zeker ook geen goed nieuws. Ook relativeerde hij deze ontwikkeling enigszins door te benadrukken dat dit de reden is waarom er tests met de JWST worden gedaan: ‘We doen het nu, we vinden het nu, we repareren het en we lanceren een goed werkend ruimtevaartuig.’

Het is niet de eerste tegenslag voor de JWST; eind maart kondigde NASA aan de lancering van de ruimtetelescoop, die in veel opzichten wordt gezien als de opvolger van de Hubble ruimtetelescoop, al met een jaar uit. De lancering staat nu gepland voor mei 2020, maar het is niet duidelijk of deze laatste bevindingen deze lancering opnieuw vertragen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW