Nieuws
Stella Era

Tegenslag treft Solar Team Eindhoven

Het is nog maar zeer de vraag of Solar Team Eindhoven zijn titel dit jaar kan verdedigen in de World Solar Challenge. Een kapot zonnepaneel dreigt roet in het eten te gooien.

Tijdens de overtocht van de zonnewagen bleek er een balk van de transportkist van Stella Era een gat in een van de zonnepanelen van de auto te hebben geslagen. Hoewel de studenten alles op alles zetten om de schade te herstellen, dringt de tijd. ‘De planning was dit jaar al erg krap doordat we ervoor kozen extra innovaties zoals autonoom rijden te ontwikkelen. Nu moet er nog veel getest worden en door de transportschade blijft er nog minder tijd over. Hoe minder kilometers we kunnen maken, hoe kleiner de kans op een betrouwbare auto’, vertelt Marije Sesink, PR Manager van Solar Team Eindhoven.

Het dak van de auto bestaat uit meerdere zonnepanelen die elk weer een aantal losse zonnecellen tellen. De teamleden vermoeden dat de transportkist tijdens het vervoer een dusdanige klap heeft gekregen dat een van de balken van de kist is losgeraakt en een gat in een van de panelen heeft geslagen.

 

Kijken wat er te redden valt

De studenten moeten nu het complete zonnepaneel uit elkaar halen om uit te vinden wat er nog bruikbaar is. ‘We hebben natuurlijk reservepanelen, maar op dit paneel lagen de zonnecellen die met de hoogste efficiëntie uit onze testen kwamen’, aldus Niels Dirks, verantwoordelijk voor het zonnepaneel. ‘Door te kijken of we een aantal cellen kunnen redden en het paneel opnieuw in elkaar te zetten, hopen we niet in te hoeven leveren op wat het paneel gaat opbrengen.’

Ondanks deze tegenslag lijkt het team vooralsnog vastberaden volgende maand zijn wereldtitel in de Cruiserklasse van de Bridgestone World Solar Challenge te verdedigen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven