Nieuws
technische informatica

TI bestbetaalde technische master

De bestbetaalde technische masteropleiding is momenteel technische informatica (€ 3.630/maand), aldus de Keuzegids Masters 2017.

Deze opleiding staat op plaats twee in de lijst met bestbetaalde masteropleidingen, na tandheelkunde (€ 5.360). Op de derde plek staat de eveneens technische opleiding embedded systems (€ 3.600). En offshore engineering volgt op de vierde plek (€ 3.320). Daarmee zijn drie opleidingen in de top 5 van best verdienende wo-masters, van technische aard. In het lijstje van slechtst verdienende wo-masteropleidingen is geen enkele technische opleiding te vinden.

De door (oud-)studenten best beoordeelde technische masteropleiding is software engineering aan de Open Universiteit, gevolgd door nanowetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. In dit rijtje bevindt zich geen enkele technische opleiding aan een van de tu’s. Van die tu’s (tegenwoordig zijn dat er vier) scoort Wageningen UR wederom als beste en de TU Delft het laagst.

Opleidingen met een technische component worden meer en meer teruggevonden op het interdisciplinaire vlak. Voorbeelden hiervan zijn technische geneeskunde (wat de Keuzegids indeelt bij de medische wetenschappen) en informatica (waarbij de Keuzegids duidelijk meldt dat het niet zuiver een theoretische opleiding is, maar vooral gericht op toepassing). Ook kunstmatige intelligentie, dat steeds meer toepassingen in de robotica vindt, is hiervan een voorbeeld.

Van de ‘zuivere’ technische masteropleidingen scoort nanowetenschappen aan de RUG verreweg het hoogst: met een totaalscore van 96 punten steekt deze qua waardering met kop en schouders boven de rest uit.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven