Nieuws

Tip: Alles over elektrische voertuigen

Dorine Schenk |
Tips, Vervoer & Logistiek

'Ik was sceptisch, maar ik ben een fanboy geworden. Het is een prachtige auto om in te rijden en hij is prachtig gemaakt,' zo beschrijft Robert Llewellyn de Mercedes-Benz EQC luxury electric SUV op het Britse YouTubekanaal Fully Charged. Als minpuntje noemt hij de virtuele assistent die bij elk woord dat lijkt op Mercedes, geactiveerd wordt.

Op het YouTubekanaal bespreken Llewellyn en Jonny Smith allerlei soorten elektrische voertuigen. Van de chique Mercedes tot een oude Volkswagenbus waar het Amerikaanse bedrijf EV West een elektrische motor in heeft geschroefd. De filmpjes zijn tussen de 10 en 30 minuten lang. Ze gaan meestal over auto’s, maar er komen ook elektrische fietsen, boten en drones aan bod. Daarnaast worden de duurzame energiebronnen en de accu’s die deze voertuigen mogelijk gaan maken helder uitgelegd. Ze onderzoeken de mogelijkheden van relatief kleine windturbines en hoeveel beter batterijen nog kunnen worden.   

De ervaren en enthousiaste presentatoren bespreken de auto’s luchtig en met humor. Ze schuwen de technische details niet.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven