Nieuws

Tip: De technische ontwikkelingen op grafisch gebied

Mischa Brendel |

Waar 4k tot enkele jaren geleden nog een luxe was, lijkt deze resolutie – die niet alleen in tv’s, maar ook in computers, camera’s en mobieltjes is te vinden – alweer verouderd en langzaamaan plaats te maken voor 8k.

Het nieuwste nummer van PCM bevat het Dossier Beeldverwerking, met daarin een aantal artikelen over de stand van zaken, de nieuwste ontwikkelingen en enkele producten op het gebied van beeldverwerking, waarbij ook deze 8k-resolutie zich toont.

Het overzichtsartikel over de huidige stand van zaken is een logisch begin en het artikel leest gemakkelijk weg: de geïnteresseerde leek hoeft niet bang te zijn in moeilijke terminologieën te verdrinken.

Datzelfde kan echter niet gezegd worden over de artikelen De toekomst van foto en video en Masterclass monitor kalibreren. Met name het laatste artikel vraagt net iets meer kennis van bepaalde termen, hoewel deze wel beknopt worden uitgelegd. Desalniettemin zijn ook deze stukken interessant leesvoer. Ook heeft het een voordeel om dieper in de terminologieën te duiken: de artikelen hebben inhoudelijk veel te melden en bieden een zeer fraai inzicht in de werking van de diverse nieuwste technologieën. Dat doet het artikel over gezichtsherkenningstechnologieën ook, al duikt dat verhaal iets minder de diepte in.

Het dossier is uitermate geschikt om weer ‘op niveau’ te komen wat betreft de stand van zaken op beeldverwerkingsgebied en is daarmee zeker een aanrader.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven