Nieuws
misdaad

Tip: Google lost moord op

Google en Apple kwamen onlangs negatief in het nieuws vanwege het misbruiken van verzamelde data, maar diezelfde data kunnen justitie ook helpen een moord op te lossen, zo toont een opzienbarend artikel van Huib Modderkolk in de Volkskrant van 8 augustus jongstleden.

Het artikel gaat in op de dood van Tjeerd van Seggeren. Twintig rechercheurs en 85 tips mogen maandenlang niet baten en het onderzoek lijkt vast te zitten. Maar dan zorgt Google voor een doorbraak.

De politie weet de data van de smartphone van Van Seggeren, in te zien. Tussen al die data bevinden zich onder meer Google-zoektermen en gewiste foto’s. Ook locatiegeschiedenis en het logboek van de batterij leveren interessante informatie op.

Het artikel van Modderkolk loopt vijf punten van verzamelde data langs en legt uit hoe deze data bijdroegen aan de uiteindelijke veroordeling van Van Seggerens vrouw voor de moord op haar man. Een veroordeling die bizar genoeg alleen mogelijk was door de data verzameld door Van Seggerens smartphone.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven