Nieuws
Waddenplastic

Tip: Help mee de Waddenzee schoon te maken

Veel marien ecologen maken zich zorgen over de vervuiling die de 291 containers die op 2 januari overboord sloegen van het vrachtschip MSC Zoe kunnen aanrichten.

Het gaat ze daarbij om fijne HDPE-plastic korrels, die volgens hun een ‘potentiële ecologische ramp die we nu nog onvoldoende overzien’ kunnen aanrichten.

Onder leiding van de Rijksuniversiteit Groningen hebben zij de website waddenplastic.nl gelanceerd om zo de hulp in te schakelen van iedereen die bij wil dragen aan het opsporen en in kaart brengen van zogenoemde microplastics in het gebied. Denk daarbij aan piepschuimkorreltjes en dergelijke.

Op de site kunnen deelnemers eenvoudig invoeren wat hun locatie bij de Waddeneilanden is, de datum en hoeveel plastic er naar schatting drijft. De informatie moet een gerichte schoonmaak van de Waddenzee faciliteren.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven