Tip: In digitale stilte samen werken | Technisch Weekblad
Nieuws

Tip: In digitale stilte samen werken

Dorine Schenk | vrijdag 1 mei 2020
Tips

Vergaderingen, pub quizzen, borrelen en zelfs sporten en muziekles heeft zich door het coronavirus verplaatst naar Zoom of andere video-communicatiediensten. En er zijn ook video-meetings om in stilte samen te zijn. Dat klinkt vreemd, maar in stilte werken, schrijven of lezen terwijl anderen hetzelfde doen, kan helpen om je beter te focussen.

Ondanks dat je thuis niet gestoord wordt door kletsende collega’s kan het lastig zijn je volle aandacht op je werk te richten. Volgens een artikel in The Guardian helpt het om met bekenden of vreemden online samen te komen. Je zegt elkaar gedag, bespreekt eventueel kort wat je gedaan wilt krijgen en gaat aan het werk. Tussendoor kun je een geruststellende blik werpen op de anderen die, gebogen over laptops, een boek of papieren, stil bezig zijn. Na een uur (of langer) bedank je elkaar, bespreekt eventueel hoe het ging en sluit je af.

Het is al vaker bewezen dat het hebben van zogeheten accountability partners helpt bij het behalen van doelen, of dat nou afvallen, stoppen met drinken of een uur geconcentreerd werken of lezen is.

Voor mensen die ondanks extra vrije tijd de rust niet kunnen vinden om te lezen zijn er online, stille boekenclubs, zoals de Amerikaanse Quarantined Pages. Werken met een vreemde kan via Focusmate.com dat sinds 2016 thuiswerkers virtueel laat samen werken en belooft dat dit je productiviteit met 200 % kan verhogen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!