Nieuws
Industrie 4.0

Tip: Mythes over technologieën

Vorig jaar lagen diverse technologiebedrijven onder vuur. Facebook, Uber, Airbnb zijn enkele van de techgiganten die in 2018 op het matje werden geroepen. Het FD zag hierin aanleiding voor het artikel Zes mythes over technologie.

Het artikel, van de hand van journaliste Hella Hueck en econoom Robert Went, behandelt als eerste de mythe dat ontwikkelingen momenteel sneller dan ooit verlopen. Het Internet of Things, robots en designbaby’s worden als voorbeelden aangehaald. De auteurs relativeren deze snelle ontwikkelingen door in te zoomen op het jaar 1880. Wie in dat jaar geboren werd, schrijven ze, ‘zag in zijn leven dat huizen elektriciteit en verlichting kregen. Paard en wagen werden ingeruild voor de auto.’ Op deze manier bekeken het tempo van de ontwikkelingen om ons heen inderdaad wel mee.

Andere ‘mythes’ die in het artikel, dat licht wegleest, aan bod komen zijn onder meer de productiviteit van staand vergaderen, het idee dat nieuwe technologie onze problemen oplost en de gedachte dat de overheid technologie aan ondernemers moet overlaten.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven