Nieuws

Tip: VPRO Tegenlicht over waterstof

Zonnepanelen produceren in Afrika driemaal zo veel elektriciteit als hier. Als je dat omzet in waterstof en hierheen verscheept ben je door de omzetverliezen en transportkosten even duur uit als wanneer je hier zonnepanelen legt. Het verschil is dat je op die manier energie hebt wanneer je maar wilt en niet alléén als de zon schijnt, stelde waterstofprofeet Ad van Wijk (TU Delft) twee maanden geleden op het TW-evenement Ingenieurs in Energietransitie. VPRO Tegenlicht was erbij om te filmen.

In Deltaplan Waterstof vertelt Van Wijk dat Japan als stunt de Olympische Spelen van 2020 volledig op waterstof wil laten draaien. ‘Alleen de Olympisch Vlam is een probleem, want waterstof brandt kleurloos.’ René Peters (TNO) legt uit dat we door gebruik van waterstof in de huidige gasleidingen onder de Noordzee tientallen miljarden euro’s aan netverzwaring kunnen vermijden. Wordt de belofte van waterstof dan na decennia wachten eindelijk ingelost? Deltaplan Waterstof is zondag 10 februari om 21:05 te zien op NPO 2 en daarna online.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven