Nieuws

Top 50: terug op niveau

Bij ongeveer driekwart van de ingenieursbureaus is de totale omzet toegenomen in 2016. Dit blijkt uit de Top 50 Ingenieursbureaus die TW ieder jaar samenstelt.

Vorig jaar zagen we na zeven slechte jaren eindelijk het omslagpunt. Dit jaar zien we aan de hand van de cijfers van 2016 nog steeds herstel in deze branche, al is dit herstel niet meer zo sterk als het jaar ervoor. De gemiddelde totale omzet nam met 7 % toe; in 2015 was dit 6 %. De gemiddelde winstmarge blijft gelijk met het jaar daarvoor (6 %).

Net als vorig jaar blijven Arcadis en Fugro aan kop. Beide bureaus hebben te maken met een omzetdaling, maar dit gaat niet ten koste van hun plek in de Top 50. Middenmoter DPA Cauberg-Huygen (plaats 28 in de lijst) had te maken met de hoogste winstmarge: 29 %.

Benieuwd naar alle cijfers, en de duiding van deze Top 50? Lees dan verder in het achtergrondverhaal. 

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven