Nieuws
IJmuiden ver

Totale capaciteit van 10,6 GW aan offshore windenergie in 2030

Van 2024 tot en met 2030 gaat TenneT 6,1 GW aan nieuwe offshore windparken aansluiten op het Nederlandse hoogspanningsnet, zo werd vorige week bekend.

Netbeheerder TenneT heeft van het ministerie van EZK de verantwoordelijkheid gekregen voor het aansluiten van in totaal 9,6 GW aan vermogen, waarvan 3,5 GW tot en met 2023. Hiervan wordt 5,6 GW aangesloten met wisselstroomverbindingen en 4 GW met gelijkstroomverbindingen.

Samen met de capaciteit die momenteel al aanwezig is uit windparken op zee, komt de totale capaciteit in 2030 op 10,6 GW. Dat is volgens TenneT 22 maal de capaciteit van kerncentrale Borssele (met dien verstande dat Borssele bijna 100% van de tijd kan leveren, terwijl wind op zee een capactiteits factor van 50 à 60 % haalt).

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven