TT-circuit nog spectaculairder | Technisch Weekblad
Nieuws

TT-circuit nog spectaculairder

In Assen is op 11 april het vernieuwde TT-circuit geopend. Grontmij begeleidde de constructie van de nieuwe baan.

De noordlus van het circuit is de afgelopen winter ingekort, waardoor de lengte van de baan is teruggebracht van 6 naar 4,5 kilometer. Daarmee komen de coureurs vaker langs en neemt het spektakel voor de toeschouwer toe. ‘Met 4,5 kilometer is de baan vergelijkbaar met andere racecircuits’, laat drs. ing. Hans Reeskamp van Grontmij weten.
De TT investeerde de laatste jaren in de attractiviteit van het circuit. Vorig jaar werd het circuit al uitgebreid met een zwevende tribune boven de Geert Timmerbocht. Coureurs die daar uit de bocht vliegen, schuiven onder het publiek door de grintbak in.
Het aanleggen van het wegdek vormde een speciale uitdaging voor Grontmij. Reeskamp: ‘Direct na het asfalteren drukken we gaatjes in de weg met steenslag, om de juiste ruwheid te krijgen. Ook de helling van de weg in de bochten is anders dan op een normale weg. Een circuit wordt immers slechts in één richting bereden.’
De baan is inmiddels helemaal geasfalteerd. Alleen een groot parkeerterrein voor bezoekers, dat plaats biedt aan zevenduizend auto’s, is nog niet gereed. Op tweede paasdag zijn er alweer de eerste races. Naast de WK over 500 kilometer staan dan de EK 125cc, de EK Supersportraces en de XTTreme EK Stunts op het programma.