Nieuws

TU Delft ontwikkelt online opfriscursussen wiskunde

De Europese Unie heeft een bedrag van 350.000 euro beschikbaar gesteld aan de TUD en vier andere Europese partijen voor het opzetten van een online platform, waar internationale studenten hun wiskundevoorkennis kunnen bijspijkeren.

Samen met de TU Berlijn, KTH Stockholm, Aalto University in Finland en het bedrijf Integral-learning werkt de Delftse universiteit momenteel aan de invulling van de online leeromgeving Mumie (Multimedia Math Education). Hier kunnen internationale studenten controleren of hun wiskundevoorkennis op peil is, voordat zij starten met een  masteropleiding bij één van deze (technische) universiteiten.

De universiteiten bieden verschillende bijspijkercursussen aan voor diegene die dit nodig achten. ‘Dit platform werkt niet als een soort toelatingssysteem, het helpt de studenten alleen om goed voorbereid te beginnen aan de masteropleiding’, vertelt ir.drs. Fons Daalderop, universitair docent bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU Delft. Daarnaast hebben docenten inzicht in de problemen waar (internationale) studenten tegenaan lopen.

In de toekomst ziet Daalderop ook mogelijkheden voor de ondersteuning van ‘eigen’ studenten. De overbruggingscursussen moeten het aantal uitvallers in de eerste jaren van technische opleidingen verlagen.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven