Nieuws

Turbines testen

Het Duitse onderzoeksinstituut DLR heeft een nieuwe testturbine in gebruik genomen, de Next Generation Turbine Facility (NG-Turb), die de ontwikkeling van mil­ieuvriendelijker vliegtuigmotoren moet faciliteren.

Onderzoekers kunnen de turbine, onderdeel van het Europese onderzoeksproject FACTOR (Full Aerothermal Combustor Turbine InteractiOns Research), gebruiken om de interactie tussen verbrandingskamer, turbine en het koelsysteem nader te bestuderen. Deze componenten worden al jaren afzonderlijk bestudeerd, maar NG-Turb is de eerste installatie die het mogelijk maakt om de interactie tussen deze componenten te bestuderen. NG-Turb kan een scala aan vliegtuigmotoren simuleren, van een zakenvliegtuig tot een Airbus A380.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven