Nieuws

TW breidt uit met nieuwsbrief techniek, wetenschap en loopbaan

Redactie |
Arbeidsmarkt & Onderwijs

Technologische ontwikkelingen gaan snel, en dat heeft invloed op de loopbaan van technici en ingenieurs. Daarom breidt TW vanaf vandaag de nieuwsvoorziening uit met een tweede digitale nieuwsbrief per week. Gevuld met het technische nieuws dat je van ons gewend bent, met een accent op carrière.

Als je kijkt naar twee van de belangrijkste ontwikkelingen na de recente economische crisis – energietransitie en digitale innovaties – dan zit daar een belangrijke technische/wetenschappelijke component in. Windturbines en zonnepanelen vervangen fossiele elektriciteitscentrales, conventionele verbrandingsmotoren maken plaats voor elektrische installaties, productielijnen en fabrieken worden vol gehangen met sensoren, big data analyse en algoritmen geven adviezen over het beheer van technische installaties, we werken samen met robots en cobots.

Slechts de helft van de technische vacatures kan de komende jaren in deze veranderende arbeidsmarkt vervuld worden, vreest werkgeversorganisatie VNO-NCW. Op dit moment staan ruim 70.000 vacatures in de techniek open, meldt het UWV. Dat is bijna een verdubbeling vergeleken met twee jaar eerder.

Onze manier van werken verandert en de arbeidsmarkt voor technici en ingenieurs is continu in beweging. Uit het verleden en de recente cijfers weten we dat toenemende automatisering en overgang naar nieuwe vormen van energie niet minder werk genereert, maar nieuwe hoogwaardigere banen biedt. Daar willen we met deze nieuwsbrief ‘Techniek, Wetenschap & Loopbaan – in perspectief” het accent op leggen.

De nieuwsbrief wordt bovendien voorzien van vacatures in de techniek via betabanen.nl en we willen interessante werkgevers bij de lezer onder de aandacht brengen.  Met een nieuwsbrief met een groot aantal bezoekers met een technisch profiel biedt TW een uniek platform voor uitwisseling van arbeidsmarkt informatie in de techniek.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven