TW podcast - Henri Bontenbal (CDA): ‘De industrie is één groot verknoopt ecosysteem’ | Technisch Weekblad
Nieuws

TW podcast - Henri Bontenbal (CDA): ‘De industrie is één groot verknoopt ecosysteem’

Gerald Schut | dinsdag 28 september 2021
Energie, Milieu & Duurzaamheid

Na een een onderbreking van twee weken maakt natuurkundige Henri Bontenbal opnieuw zijn opwachting in de Tweede Kamer namens het CDA. TW sprak de voormalige strateeg bij netbeheerder Stedin voor de zomer in een podcast uitgebreid over zijn opvattingen over energie en klimaat.

Bontenbal heeft over bijna alles een mening en meestal is die cijfermatig onderbouwd. Bontenbal heeft een broertje dood aan hokjesdenken en onderbuikgevoelens. Hij legt in de podcast uit waarom hij anders tegen grote bedrijven is gaan aan kijken en benadrukt de complexiteit van de energietransitie.

We moeten bredere optimalisatiestudies gaan doen om niet te verdwalen in de mist. We moeten beter nadenken over ruimtegebruik, concurrentiepositie en de geopolitieke dimensie van de energietransitie. En natuurlijk reageert Henri op de onvermijdelijk vraag of katholieken en protestanten anders tegen het milieu aan kijken.

Lees ook een kortere geschreven versie van het gesprek met Henri Bontenbal: ‘We varen we in de mist qua energietransitie’

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!