Nieuws
Electric Superbike Twente

Twente heeft snelste e-bike bij MotoE

De elektrische motor van studententeam Electric Superbike Twente is afgelopen weekend tijdens het eerste officiële raceweekend van de MotoE als snelste e-bike door de eerste race gekomen.

De MotoE is een race waarbij elektrische motoren naast exemplaren met verbrandingsmotoren racen en is bedoeld als ontwikkelingscompetitie voor elektrische motoren. De e-bike van de Twentenaren finishte tijdens de eerste van in totaal drie races als derde, maar was wel de snelste elektrische motor.

Het was een indrukwekkende prestatie, want de vrije training verliep verre van vlekkeloos en het team kon maar twee rondes rijden voordat zich een technisch probleem met de motor voordeed. Dit probleem was vlak voor de kwalificatierace opgelost en coureur Thijs Peeters mocht na deze kwalificatie starten vanaf een dertiende positie; vervolgens klom hij dus op tot een derde positie.

Na deze race op zaterdag volgden er op zondag nog twee races. Tijdens de eerste van deze races deed zich een probleem met de e-bike voor en een reset van de motor was nodig. Peeters sloot daardoor achteraan op plek 32 aan, maar wist na een spectaculaire inhaalrace toch nog als achtste te eindigen. De derde race startte de e-bike vanaf plaats drie, maar uiteindelijk werd er als vierde gefinisht.

Na dit eerste raceweekend, dat werd gereden in Engeland op Donington Park, volgen er nog twee raceweekenden. De eerste daarvan start op 1 september op het TT Circuit van Assen; het laatste raceweekend vindt eind september op het Anglesey Circuit in Engeland plaats. Tijdens elke race worden er punten toebedeeld en na alle drie de weekenden volgt er een eindstand van het seizoen.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven