Uitbreiding samenwerking Shell en Iogen | Technisch Weekblad
Nieuws

Uitbreiding samenwerking Shell en Iogen

Oliemaatschappij Shell en biotechnologie bedrijf Iogen gaan nog uitgebreider samenwerken om de ontwikkeling van de ‘volgende generatie’ biobrandstof te versnellen.

Shell en Iogen breiden hun samenwerking uit om de ontwikkeling van bio-ethanol gewonnen uit cellulose te versnellen. Niet alleen zal Shell een aanzienlijke investering doen in het gezamenlijke technologieontwikkelingsprogramma van de twee bedrijven, maar Shell vergroot ook het belang in Iogen Energy Corporation van 26,3% naar 50%

Shell wil zich sterker gaan richten op biobrandstoffen van de ‘volgende generatie’. Deze biobrandstoffen zijn niet gerelateerd aan voedselconsumptie. De brandstoffen waar Iogen onderzoek mee doet, passen bij deze instelling van Shell.

Iogen brandstof wordt gemaakt van bijvoorbeeld stro en heeft volgens Shell de potentie tot 90% minder CO2 uit te stoten dan onze huidige benzine. Iogen opende in 2004 een demonstratiefabriek op commerciële schaal in het Canadese Ottawa. Shell overweegt nu een investering in een cellulose-ethanolfabriek op commerciële schaal en draagt daarom bij aan het onderzoek van Iogen naar de haalbaarheid en het ontwerp hiervan.