Nieuws

Van Oord begint met zandsuppletie op Texel, Ameland en Vlieland

In opdracht van Rijkswaterstaat is maritieme aannemer Van Oord begonnen met het verlenen van 'kustlijnzorg' op Texel, Ameland en Vlieland. Door het opspuiten van zand blijft de basiskustlijn op zijn plaats en blijft de kustveiligheid gewaarborgd. 

De Noordzeekust van de Waddeneilanden is op verschillende plaatsen onderhevig aan sterke erosie. Het nieuwe zand helpt de kust op zijn plaats te houden en bevordert de aangroei van de duinen. De opdrachten voor Van Oord maken deel uit van het nationale programma Kustlijnzorg ter versterking van de kust door het regelmatig opspuiten van zand. 

Op het strand van Texel brengt Van Oords sleephopperzuiger Geopotes 15 ongeveer 1 miljoen kubieke meter zand aan. Deze werkzaamheden worden voor de zomer 2018 afgerond, zodat het strand voor de start van het toeristenseizoen beschikbaar is. 

Op Ameland en Vlieland vinden naast strandsuppleties ook vooroeversuppleties plaats. Van Oord zet ook hier sleephopperzuigers in voor het aanbrengen van in totaal ruim 8 miljoen kubieke meter zand. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de periode van 2018 (Vlieland) tot en met 2020.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven