Nieuws

Van Oord bouwt eerste diepwaterhaven in Georgië

redactie |
Maritiem & Offshore, Watermanagement

Maritieme aannemer Van Oord heeft een opdracht verworven voor voorbereidende bagger- en landaanwinningswerkzaamheden voor het Phase 1 Anaklia Deep Sea Port-project. Anaklia Port wordt de eerste diepwaterhaven in Georgië en een van de grootste havens aan de Zwarte Zee.

"De aanleg van de Anaklia Deep Sea Port is een belangrijk project omdat het een stimulans zal betekenen voor de handel tussen Azië en Europa. Daarnaast worden dankzij de haven de economische ontwikkeling in Georgië en de regionale handel bevorderd en ontstaat er een logistieke hub. Wij zijn er trots op dat we ons steentje mogen bijdragen aan dit project en we kijken ernaar uit om met ons moderne materieel een aanvang te maken met de baggeractiviteiten", zegt Govert van Oord, directeur Europa van de business unit Baggeren van Van Oord.

Ronny Solberg, ceo van het Anaklia Construction Management-team, spreekt van een 'historisch moment'. "Er zijn in Georgië nooit eerder waterbouwkundige werkzaamheden uitgevoerd van deze omvang en met deze technische oplossingen op het gebied van landaanwinning. We zijn er trots te kunnen zeggen dat een internationaal gerenommeerd bedrijf als Van Oord een groot deel van de werkzaamheden op zich zal nemen."

Van Oord zal de zelfvarende cutterzuiger Athena inzetten om in totaal 5 miljoen m3 zand te baggeren. Daarnaast verzorgt het bedrijf de installatie van verticale drainage. De start van de commerciële exploitatie van de Anaklia Port is gepland voor december 2020. De haven zal dan een van de grootste haven rond de Zwarte Zee zijn, geschikt zijn voor schepen van maximaal 10.000 TEU.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven