Nieuws
Kernafval Asse

Vaten kernafval in zoutkoepel gelokaliseerd

Het Duitse Bundesgesellschaft für Endlagerung (BGE) heeft een begin gemaakt met metingen om wegzakkende en mogelijk lekkende vaten kernafval in de zoutkoepel in Asse op te sporen.

Bij de vijfde horizontale boring op 750 m diepte in de zoutkoepel in Nedersaksen zijn in het boorgat camera’s en meetapparatuur aangebracht. Bij de vaten is een geringe concentratie waterstof gemeten evenals radon. ‘Met die metingen is een grote stap richting concrete planning van het terughalen van de vaten gezet’, stelt BGE.

In de zoutkoepel Asse liggen 125.000 vaten laag- en 1.300 vaten middelradioactief afval: het laagradioactief afval in twaalf opslagruimtes op 750 m diepte, het middelradioactief afval in een opslagruimte op 511 m diepte. Omdat de zoutkoepel vol dreigt te lopen met water, moeten de vaten opgegraven worden.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven