Venlo heeft brugontwerp Maasboulevard gekozen | Technisch Weekblad
Nieuws

Venlo heeft brugontwerp Maasboulevard gekozen

De inwoners van Venlo hebben gestemd op hun favoriete ontwerp voor de nieuwe brug aan de Maasboulevard. De meeste stemmen gingen naar het ontwerp van ipv Delft. Ook is de naam van de brug bekendgemaakt: de Weerdsprong.

De Weerdsprong verbindt de Maasboulevard met het stadspark op de Kop van de Weerd. Via de stembiljetten en het internet zijn er ruim 2.600 stemmen uitgebracht op de twee genomineerde ontwerpen van ipv Delft en Royal Haskoning. Een meerderheid van circa 70 procent koos voor het ontwerp van ipv Delft.

Het ontwerp van dit bureau is een moderne slanke brug met verschillende referenties aan de Romeinse historie van Venlo. Zo verwijzen de vorm en detaillering naar de Romeinse boogbrug. De aansluitingen van de steunbogen zijn zodanig gedetailleerd dat ze lijken op de opleg- en sluitstenen uit de Romeinse tijd.

De brug vormt een belangrijke schakel in de doorgaande fietsverbinding en is ook de oversteek voor wandelaars langs de Maas. De brug loopt over de passantenhaven.

Lees verder onder de afbeelding.

De vorm van de ondersteuning refereert naar de Romeinse boogbrug. (beeld: ipv Delft)

De vorm van de ondersteuning refereert naar de Romeinse boogbrug. (beeld: ipv Delft)

De naamgeving van de burg verliep via een prijsvraag. Uiteindelijk koos de jury uit de circa 1.400 inzendingen voor de Weerdsprong. De jury, bestaande uit een afvaardiging van diverse betrokken partijen van het project Maasboulevard, vond deze naam het beste passen bij het ontwerp en de omgeving. Winnaars Twan Ernst ui Belfeld en Jack Opheij uit Venlo wonnen voor hun bedachte naam een dinercheque.

De gemeente Venlo en ipv Delft gaan het ontwerp van de brug nu verder uitwerken. Begin 2011 wordt de Weerdsprong opgeleverd.


Bronnen: gemeente Venlo, ipv Delft

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW