Nieuws

Verdubbeling capaciteit hr-avi

Met de ingebruikname de afgelopen week van twee nieuwe ketels, kan de hoogrendements-afvalverwerkingsinstallatie (hr-avi) van het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam jaarlijks anderhalf miljoen ton afval verbranden. Een groot deel van de Amsterdamse huishoudens en bedrijven wordt nu van duurzame elektriciteit voorzien door de verbranding van afval, dat in deze nieuwe hr-avi, een van de modernste ter wereld, met een efficiëntie van dertig procent gebeurt.

De ketels, geleverd door ketelbouwer NEM, bestaan uit duizenden tonnen staal en meten elk zo’n 50 x 13 x 50 m (h x b x l). Kranen storten het afval op roosters onder de ketels, waar het wordt verbrand. De gassen die hierbij vrijkomen, bereiken een temperatuur van ruim duizend graden Celsius en verhitten het water, dat zich bevindt in pijpen die deels de wand van de ketels vormen. De stoom die hierbij ontstaat, drijft een turbine aan die voor elektriciteit zorgt. Ook restwarmte wordt benut voor directe verwarming van huishoudens.

De kosten van de installatie van de twee nieuwe afvalverwerkingslijnen, waar de ketels onderdeel van uitmaken, bedragen vierhonderd miljoen euro.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven