Nieuws

Vers likje verf

redactie |
Bouw & Civiele Techniek, Maritiem & Offshore

Scheepsbouwconcern Damen voltooide onlangs in opdracht van de Port of Dunkerque een grote renovatie van een drijvend droogdok in het Belgische Duinkerken.

Het dok kan schepen tot een lengte van 180 m en een gewicht van 14.000 ton optillen; het wordt ingezet om schepen te repareren. Damen verving circa 700 ton aan staalwerk en laste in totaal zo’n 16 km aan naden. Ook was er een flinke lik verf nodig: circa 12 ton. Een team van tien ingenieurs bereidde de klus maandenlang voor, zodat 170 werkers het uiteindelijke werk in de drie maanden tijd die daarvoor stond, zonder problemen kon uitvoeren.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven