Nieuws

Vingerafdruk tegen piraterij

Bayer Technology Services heeft een techniek ontwikkeld om productpiraterij tegen te gaan. Met Protexxion, zoals de techniek heet, wordt het oppervlak van een product met een laser gescand. Het difffuus verstrooide licht wordt opgenomen door fotodioden. Daaruit ontstaat een interferentiepatroon dat gedigitaliseerd wordt opgeslagen. Na verkoop van het product kan de klant dit proces ook uitvoeren en de digitale vingerafdruk vergelijken met die opgeslagen in de databank van de producent.

Bayer heeft met Protexxion dit jaar de Hermes Award gewonnen, de jaarlijkse technologieprijs van de Hannover Messe. Er lopen pilotprojecten bij verschillende bedrijven.

Duitse machinebouwers klagen steen been over namaak van hun producten. Volgens dr. Martin Friedrich van Bayer Technoly is Protexxion goedkoper dan het aanbrengen van een rfid-chip en niet te kopiëren, zoals bij bijvoorbeeld een barcode wel kan.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven