Nieuws

Virtual reality krijgt vorm op E3

  • Project Scorpio
  • Pc-rugzakken

Tijdens de jaarlijkse Electronic Entertainment Expo in Los Angeles, beter bekend als de E3, toonden diverse ontwikkelaars hun plannen op het gebied van virtual reality. Op de computerspellenbeurs was er ruimschoots aandacht voor zowel diverse games die van vr gebruik gaan maken, als voor de hardware.

Van Sony is al langer bekend dat het bedrijf een nieuwe Playstation speciaal geschikt voor vr-games uit zal brengen; nu kwam ook concurrent Microsoft met zijn vr-plannen in de vorm van Project Scorpio: een gameconsole die het spelen van games in 4k-resolutie en in vr mogelijk maakt. Eind 2017 verschijnt deze console met 6 teraflops aan rekenkracht (de huidige Xbox One van Microsoft rekent met 1,32 teraflops) en een processor met acht rekenkernen. Microsoft presenteerde zelf nog geen vr-bril, wat de geruchten in leven houdt dat het bedrijf de nieuwe console geschikt maakt voor de Oculus Rift vr-bril.

Sony kwam op de beurs met een datum waarop het zijn eigen vr-bril uitbrengt: 13 oktober. Het gaat hierbij om een losse bril die samen moet werken met de eerdergenoemde vernieuwde versie van de Playstation 4. Over de hardware van dat apparaat maakte Sony nog niets bekend.

Ook speciaal voor vr ontwikkelde pc-hardware kwam aan bod. Na onder meer HP en MSI kwam nu ook pc-fabrikant Dell Alienware met twee pc-rugzakken. Een potentieel bezwaar van het spelen van vr-games op pc is de kabel die van bril naar pc loopt. Een pc in een rugzak voorkomt dit probleem. De rugzak-pc’s van Alienware worden gemaakt door Zero Latency en AMD, al is het AMD-exemplaar momenteel alleen nog een conceptversie. Hardwaredetails gaf het bedrijf niet vrij.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven