Nieuws
Wereldhavendagen, 2016, loodswezen rotterdam, schepen, rotterdam, loods

Vliegende loodsen

De kades van Rotterdam waren afgelopen weekend volgeladen met 380.000 bezoekers van de Wereldhavendagen.

Ook Loodswezen Rotterdam was aanwezig voor een demonstratie in de haven. Loodsboot Polaris is logistiek scharnierpunt tijdens deze operatie. Vanaf het schip varen loodsen met kleine gele bootjes naar de andere schepen, om die een haven in of uit te loodsen. Bij slecht weer springt de helikopter bij om loodsen op te pikken. Links op de foto ligt de Jumbo Javelin, dat speciaal voor de wereldhavendagen de loopplank uitlegde. Het schip installeert zware installaties op de zeebodem. Het Dynamic Positioning System DP2 houdt het schip tijdens installatiewerkzaamheden op zijn plaats.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven